“Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите със своето състояние и

...
“Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите със своето състояние и
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Нинова лъже, че Радев има проект за президентска република

“Най-голямата опасност за парламентарната република са партиите със своето положение и некадърност да извършват функционалностите си ”, сподели ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов в предаването “Тази заран ” на Би Ти Ви. 

Маринов бе безапелационен, че президентът Румен Радев няма проблем с българските социалисти, а има влошени връзки с една част от управлението на Българска социалистическа партия и с нейния ръководител. 

“Интерпретациите на Корнелия Нинова са опит да избегне от отговорност, тъй като за пет години под нейно управление Българска социалистическа партия загуби четири пети  от гласоподавателите си. Това са 720 000 души, никой не е загубвал толкоз. Това е пагубна загуба ”, добави той. 

“Нинова пусна една опашата неистина, че била виждала план за конституция, правена в президентството, който включвал промяна на формата на ръководство. Самият президент в никакъв случай не е повдигал този въпрос, нито пък е предприемал сходни стъпки ”, посочи Маринов. 

По думите му ръководството със служебни държавни управления е доста мъчно. “В това отношение работата, която свърши служебният кабинет за последните шест месеца заслужава подобаваща оценка ”, сподели той.

“Радев назначава служебните кабинети не по свое предпочитание. Партиите се боят да ръководят и да влязат в разнообразни комбинации, които в действителност са токсични ”, счита Маринов. 

Според него няма модерна народна власт без партии. 

Той акцентира, че Гълъб Донев е доста балансиран и способен човек.  “Той съумя да трансформира държавното управление в един обединен екип. Това липсваше през последните години ”, сподели Маринов. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР